Dodeljena priznanja Crvenog krsta Novog Sada

VIDEO K9: Crveni krst Grada Novog Sada ove godine slavi 139. rođendan, a u okviru svečane godišnje skupštine ove humanitarne organizacije danas su podeljena brojna priznanja najistaknutijim pojedincima i kolektivima u prethodnoj godini.

211

Tokom 139. godina postojanja Crvenog krsta u Novom Sadu, njegovo delovanje bilo je usmereno ka olakšavanju ljudske patnje i buđenju empatije u društvu, koje, neretko se čini, kao i da je nema, istaknuto je svečanoj skupštini Crvenog krsta.

Na skupu su podeljena brojna priznanja volonterima ove organizacije, istaknutim pojedincima, organizacijama, institucijama i udruženjima za njihov rad u 2018. godini.

“Dodelićemo dve medalje, devet zlatnih znakova i 22 srebrna znaka priznanja. Ono što je bitno, da je strateški cilj Crvenog krsta da i u budućnosti jača organizaciju, odnosno da radi na afirmaciji aktivnosti, a sve na dobrobit krajnjih korisnika naših usluga. Neki od podataka su da smo u toku prethodne godine 70 hiljada volonterski sati poklonili našem gradu”, rekao je Dragan Lazić, sekretar CK Novi Sad.

Crveni krst, istakao je Lazić, predstavlja jedino nacionalno društvo koje svojim delovanjem pomaže velikom broju ljudi. Osim svojih redovnih akcija pomoći socijalno ugroženima, među kojima su i korisnici narodnih kuhinja u Novom Sadu, Crveni krst organizuje i akcije prikupljanja krvi od dobrovoljnih davalaca.

“Crveni krst grada i preko grada Novog Sada sprovodi neke programe koji su najbitniji za određenu klasu stanovništva pre svega za one najugroženije, najsiromašniji sloj stanovništva a to se reflektuje kroz nekoliko programa pre svega kroz program svake godine odlazak na Crnogorsko primorje na more za najsiromašniju decu, zatim nažalost narodna kuhinja koja ima nažalost popriličan broj konzumenata”, naveo je Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika.

S obzirom na brojne aktivnosti tokom godine, priznanje Crvenog krsta za volonterski rad za same dobitnike nije mala stvar.

“Dobitnica sam srebrnog znaka i to je jedno veliko priznanje za dugogodišnji rad u Crvenom krstu. Ja se bavim socijalnim delatnostima i ponosna sam na svoju nagradu danas, na ovaj znak. Ovo je odavanje priznanja za rad u ovoj institucijiji, nemam reči jako sam uzbuđena zbog ovoga”, rekla je Gordana Đurić.

 

“Znači mi kao priznanje za dosadašnji trud koji smo uložili u rad za podizanje svesti o osobama sa invaliditetom, a nadam se da ćemo i nastaviti ovim putem koji smo krenuli”, dodala je kazala je dobitnica priznanja Aleksandra Panović.

Godišnja skupština gradske organizacije Crvenog krsta održana je u prepunoj sali Doma Vojske Srbije.

U radnom delu sednice prezentovan je Izveštaj o radu tokom 2018. godine i predstavljen plan rada za tekuću godinu.

U Crvenom krstu su izrazili nadu da će u narednom periodu biti manje potrebe za njihovim radom, odnosno manje socijalno ugroženih građana u našem gradu i državi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.