Dodeljena pomoć najugroženijima na Petrovaradinu

VIDEO K9: Socijalno ugroženim porodicama na Petrovaradinu jutros uručeni paketi pomoći i drva za ogrev. Pomoć je obezbedila gradska organizacija Crvenog krsta uz finansijsku podršku grada.

337

U Crvenom krstu u Petrovaradinu podeljeni su paketi pomoći socijalno ugroženim porodicama u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva, koji se u Novom Sadu realizuje godinama unazad.

Ovim projektom biće obuhvaćeno 2.500 socijalno najugroženijih porodica, ili oko 5.500 sugrađana, članova tih porodica.

“To su višečlane porodice, stariji i bolesni, zatim korisnici novčane socijalne i drugih vidova pomoći, odnosno lica koja se nalaze u stanju socijalne ugroženosti. Pomoć ćemo podeliti tokom meseca decembra i nastojaćemo, zahvaljujući dobrom sprovedenom postupku javnih nabavki, da nabavimo još jednu dodatnu količinu paketa prehrambenih i higijenskih, kako bismo zadovoljili potrebe korisnika na teritoriji grada”, naveo je Dragan Lazić, sekretar gradkog Crvenog krsta.

Za Projekat direktnog ublažavanja siromaštva ove godine iz gradskog budžeta je preko Uprave za socijalnu i dečiju zaštitu izdvojeno 7 miliona i 600 hiljada dinara. Osim ovog, Uprava finansira i programe vezane za narodne kuhinje, preventivni oporavak dece na moru i brigu o starijim sugrađanima.

“Danas imamo podelu pomoći koja je predviđena programom za direktno ublažavanje siromaštva socijalno ugroženih sugrađana, kojima izlazimo u susret baš u ovom hladnom periodu vremena. Podeliće se one namirnice koje su najneobhodnije u ovom zimskom periodu”, rekao je Tihomir Nikolić, član Gradsko veće za socijalnu zaštitu.

Crveni krst je za ovu godine izvršio nabavku ukupno 1200 prehrambenih, isto toliko higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć do kraja decembra dobiće oko 2500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.