Dodeljena nagrada Peđa Tomanović

VIDEO K9: U Srpskom narodnom pozorištu saopštena su imena ovogodišnjih laureata tradicionalne nagrade „Predrag Peđa Tomanović“ koju dodeljuje istoimena zadužbina.

0
20

I ove godine povodom 17. januara, rođendana pokojnog velikana glume SNP-a, Predraga Peđe Tomanovića, tradicionalno je po 26. put dodeljena nagrada Predrag Peđa Tomanović najboljim mladim glumcima ovog pozorišta za ostavrenje u 2019. godini.

Ove godine žiri je odlučio da nagrada ravnopravno pripadne dvema glumicama – Sonji Isailović i Bojani Milanović za uloge u predstavi “Ko je ubio Dženis Džoplin?”.

U kategoriji najbolji diplomirani student glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu nagrada je dodeljena Anici Petrović.

Osnivači Zadužbine Predrag Peđa Tomanović, koja dodeljuje ovu nagradu, jesu roditelji pokojnog glumca, Milena i Milorad Tomanović, a direktor Drame Milovan Filipović, naglasio je ovom prilikom da je veoma važno čuvati sećanja na velike glumce.

Svečana dodela nagrade Predrag Peđa Tomanović biće upriličena sutra u SNP-u nakon predstave „Koje ubio Dženis Džoplin“ koja počinje u 12 časova na sceni Pera Dobrinović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.