Dodeljena “Draganova nagrada 2021”

VIDEO K9: U Udruženju penzionera Grada Novog Sada dodeljena je „ Draganova nagrada 2021“ za putopise naših građana starih 60 i više godina iz Vojvodine. Ovom prilikom je istaknuto da je cilj konkursa „ Draganova nagrada“ da podrži aktivno starenje i doprinese stvaranju okruženja u kome će stariji biti poštovani na način, na koji to zaslužuju.

0
68

Sedmo po redu putopisno druženje starijih na kojem je dodeljena „Draganova nagrada 2021“ Udruženja „Snaga prijateljstva“ – Amity za dva nagrađena i pet pohvaljenih putopisa starijih održano je u prostorijama Udruženje penzionera Grada Novog Sada.

Na skupu su predstavljeni ovogodišnji nagrađeni i pohvaljeni radovi i autori, kao i zbornik „Putovanja bez granica“.

“Draganova nagrada 2021” za najbolji putopis starijih osoba u kategoriji Najbolja ženska putopisna priča dodeljena je Biljani Benić za putopis “Atina i Edipsus u Jeseni naših života”.

Za penzionere je važno da se osećaju korisnim i srećnim uprkos ograničenjima u svakodnevnom životu i nedostatku pažnje od mlađih članova porodice, pa je potrebno da sami iznađu način kako najbolje da ispune svoje vreme, istakla je prim. dr Đerđi Šarić, penzionerka iz Sombora autorka jednog od posebno pohvaljenih radova “Moja Amerika”.

Na ovogodišnji VII Konkurs za “Draganovu nagradu 2021” pristigli su, inače, radovi 105 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Australije, Kalifornije i Kanade.

Sam konkurs je osnovan u znak sećanja na Dragana Kuku, oca suosnivača ove nagrade u cilju da podstakne starije građane na putovanja putem kojih će razmenivati svoja iskustva, čuti jedni za druge i postići da ih društvo čuje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.