Dodela ugovora porodicama na Dan porodice

VIDEO K9: U zgradi Pokrajinske vlade danas su, simbolično na Svetski dan porodice, dodeljeni ugovori višečlanim porodicama o dodeli sredstava za kupovinu ili adaptaciju stambenog prostora.

0
12

U sklopu Međunarodnog dana porodice, u zgradi Banovine danas su uručeni ugovori porodicama iz Vojvodine sa troje ili četvoro dece, koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Reč je o konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova koji je, prema rečima predsednice Pokrajinske vlade Maje Gojković, dao izuzetne rezultate u podsticanju rađanja i afirmaciji pronatalitetne politike, kao i poboljšanju demografske strukture u našoj pokrajini.

„I ove godine je postojalo veliko interesovanje za učešće na ovom konkursu, a o tome najbolje svedoči podatak da će danas biti potpisani ugovori sa 189 porodica iz cele Pokrajine. Za ovu populacionu meru je ove godine iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 250 miliona dinara“, rekla je predsednica Gojković.

Maksimalan iznos koji je porodica mogla da dobije za ove namene je milion i po dinara. Novac će za kupovinu nekretnine iskoristiti šest porodica, dok će 183 višečlane porodice ovim sredstvima moći da adaptiraju svoju kuću ili stan. Od početka realizacije ove mere 2018. godine, sredstva je dobilo ukupno 1.135 porodica sa teritorije Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.