Dodatni šalteri za lična dokumenta

VIDEO K9: Novi Sad će dobiti dodatne šalter sale kako bi problemi sugrađana sa izdavanjem ličnih dokumenata bili rešeni. Ovo je izjavio načelnik novosadske policije Slobodan Malešić, koji je u petak održao svoju prvu konferenciju za novinare, osam meseci nakon postavljanja na ovu funkciju.

0
49

Policijska uprava Novi Sad i lokalna uprava rade zajednički na otvaranju nove šalter sale za izdavanje ličnih dokumenata građanima, sa osam šalter mesta, koja bi se nalazila na uglu Sremske i Železničke ulice.

Prema rečima vršioca dužnosti načelnika Policijske uprave Novog Sada, generala Slobodana Malešića, u saradnji sa gradskim vlastima u toku je ubrzano renoviranje sale u centru grada koja bi trebala biti u funkciji do kraja juna, a možda i ranije.

To bi, uz šaltere u objektima na Bulevaru oslobođenja kod Mosta slobode i u Kralja Petra trebalo da reši probleme sa gužvama za izdavanje dokumenata.

Pored toga, kako je rekao, Vlada Srbije i Grad Novi Sad krenuli su u izgradnju nove policijske stanice u Radničkoj ulici u kojoj će se nalaziti još jedna sala od preko sto kvadrata i planirano je da ona počne sa radom polovinom sledeće godine.

Malešić je, komentarišući nezadovoljstvo sugrađana koji stoje u redovima za izradu dokumenata, izjavio da deo Novosađana zakazuje termine preko portala eUprave, pa zato građanima koji čekaju u redu deluje kao da ulaze u šalter salu preko reda.

Stanje bezbednosti u Novom Sadu načelnik je ocenio kao zadovoljavajuće, ali da uvek može biti bolje, te da je po pitanju sigurnosti važan subjektivni osećaj svakog građanina.

Novosadski novinari su se načelniku Malešiću požalili na Biro za komunikacije sa medijima MUP-a Srbije za koji već nekoliko godina favorizuju pojedine beogradske medije dok su vojvođanske redakcije diskriminisane po pitanju podele informacija.

Malešić je naveo da je kao član Radne grupe za bezbednost novinara ispred ministarstva svestan uloge novinara u društvu i toga da građani imaju pravo na informacije te obećao da će primedbe novosadskih medija preneti nadležnima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.