Dodatni kreveti na Sajmu

VIDEO K9: Krizni štab u Novom Sadu, doneo je odluku da, u slučaju potrebe, Novosadski sajam bude mesto u kojem će biti postavljeni dodatni bolnički kapaciteti.

8

Odluka da Novosadski sajam bude mesto za postavljanje eventualnih dodatnih bolničkih kapaciteta i kreveta, doneta je u konsultaciji sa Ministarstvom odbrane, a o tome je obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je za javni servis gradonačelnik Miloš Vučević.


Novosadski sajam, pre svega Master centar, prema njegovim rečima, pripremiće svoje kapacitete za potencijalni smeštaj većeg broja građana.

U Kriznom štabu smatraju da je lokacija ovog objekta bolja od Spensa, jer je bliže Kliničkom centru Vojvodine i sa pristupačnim mogućnostima zadovoljava uslove za smeštaj većeg broja ljudi.

Novi Sad je, smatra gradonačelnik, prostorno spreman za slučaj ako bi veći broj građana morao da bude hospitalizovan u vanbolničkim objektima i, ukoliko do toga dođe, zajedno sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije, radiće na postavljanju dodatnih bolničkih kreveta, potrebne logistike i infrastrukture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.