Doček srpskih turista na Skijatosu

VIDEO K9: Prvi srpski turisti koji su u Grčku otputovali avionom posle ukidanja vanrednog stanja, sleteli su na Skijatos, gde je odmah nakon toga grupa njih testirana na virus korona.

22

Čarter let sa stotinak srpskih turista koji je danas sleteo na Skijatos prvi je avion koji je od početka pandemije sleteo na neko grčko ostrvo. Prema pisanju Sputnjika, avion, u kom je bilo samo nekoliko praznih mesta, svečano je dočekan, a putnici su prolazili kroz vodeni tunel koji su napravili vatrogasci.

Nakon pasoške kontrole i očitavanja kju-ar koda obavljeno je testiranje grupe od 60 turista na virus korona.

Turisti su, kako je rečeno, dužni da, do dobijanja rezultata testa, ostanu u sobi i ne izlaze napolje. Ukoliko je test pozitivan, a turisti nemaju simptome, preporučuje se da ostanu u hotelu dva do tri dana bez kretanja, a u slučaju da imaju simptome moraće da odu u jedan od dva kovid hotela.

Sputnjik je preneo i da se u hotelu u kome su smešteni turisti iz Srbije poštuju sve mere uvedene protiv širenja virusa korona, te da su plaže na Skijatosu spremno su dočekale posetioce, ali da na njima nema ni izbliza turista kao prethodnih godina u istom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.