Doček dece sa Kosova i Metohije u Novom Sadu

VIDEO K9: Treću godinu za redom Novi Sad je ugostio decu sa Kosova. Trideset šest mališana iz opštine Lipanj pod okriljem projekta "Svim srcem za osmeh deteta" borave u našem gradu sedam dana, a danas su primljeni i u Gradskoj kući.

0
1646

Svim srcem za osmeh deteta” je projekat koji traje sedam dana, tokom kojih će deca moći da upoznaju, kroz zabavno-kulturni program, najvažnije institucije grada, poput Gradske biblioteke, muzeja, Gradske kuće.

“Postavili smo cilj još pre tri godine da dovodimo decu sa Kosova i da se trudimo svake druge godine da dovodimo iz druge neke opštine. Prve dve godine smo radili opštinu Gračanica, to dok smo se malo uhodali da vidimo kako sve teče, a evo sad, po prvi put radimo iz mesta Lipnja. Došlo je 36 dece i, prosto smo mi presrećni, oni su još više. Posle četvrtog dana i oni su se opustili i družili. Sad im više ni u jednom segmentu ne trebamo, sami sebi su dovoljni, što i jeste bio cilj projekta da se oni druže da se oni upoznaju u sklope prijateljstva”, naveo je Goran Bajšanski, predsednik Udruženja građana Novi Sad.

Osim obilaska kulturnih institucija, u okviru programa su razne radionice u kojim su mogli svi da učestvuju. Jedna od radionica je i “Pokret gorana” u Sremskim Karlovcima, a takođe su obišli i “Ledenu šumu “.

“Grad Novi Sad, Gradska uprava za kulturu podržava ovaj projekat. Meni je drago što akcija “Svim srcem za osmeh deteta” uveseljava, usrećuje i povezuje decu sa Kosova i Metohije i decu iz Novog Sada. Ja bih želeo da iskoristim ovu priliku da se zahvalim organizatorima i inicijatorima ovog projekta, svakako bih želeo da se zahvalim svima koji su podržali ovaj program, pre svega da se zahvalim novosadskim porodicama koje će ugostiti ili su ugostili naše projatelje sa Kosova”, rekao je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

U organizaciji ove posete učestvovalo je Udruženje građana Novi Sad, u saradnji sa gradom i nekoliko privatnih kompanija koje su pomogle u realizaciji ovog projekta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.