Doček 7.526. godine u znaku 2021.

VIDEO K9: Doček Nove godine i 31. decembra i 13. januara uveče, Fondacija 2021 osmislila je kao građenje kapaciteta za 2021. godinu, kada će naš grad poneti titulu Evropske prestonice kulture. U skladu s tim, osmišljena je i proslava koju ćemo u nedelju uveče imati na brojnim lokacijama u gradu, ali i van Novog Sada.

387

2017. godinu je u centru Novog Sada ispratilo rekordnih 50.000 sugrađana i posetilaca Novog Sada, kažu u Fondaciji 2021, dok će Pravoslavna nova godina biti dočekana na drugačiji način, gde će na preko 20 lokacija nastupiti žanrovski različiti izvođači.

“Imaćemo priliku da u kulturnim, obrazovnim, korporativnim zdanjima, ali i u ugostiteljskim objektima čujemo najrazličitije, ali i neke od najtraženijih umetnika sa naših prostora, ali i iz regiona i iz inostranstva takođe”, rekla je Jelena Galetin Žakić, portparolka iz tima Fondacije 2021.

Decentralizacija kulture je jedan od ciljeva ove Fondacije, tako da će većina dešavanja biti izmeštena iz centra grada.

Za neke od najatraktivnijih nastupa već su rasprodate ulaznice, a pred rasprodajom su, prema njenim rečima i karte za koncert grupe Kaliopi u Pozorištu mladih. Broj ulaznica i za ostale nastupe je ograničen, ali ima i programa za koje se ulaz ne naplaćuje.

“Svi dečji programi su besplatni, tu ćemo imati omladinsku filharmoniju, zatim, horove iz udruženja Visoko C i brojne druge, imaćemo sjajan nastup u holu Železničke stanice, to su različita kulturno-umetnička društva koja će tamo nastupiti, imaćemo u Galeriji Matice srpske divne programe i predstavljanje programa Doživi umetnost koji je Galerija nedavno predstavila i široj javnosti”, navela je Galetin Žakić.

Pravoslavnu Novu godinu Novosađani će proslaviti i po starom kalendaru, prema kojem se dočekuje 7.526. godina, za koji je kreiran interesantan vizuelni identitet sa natpisima u kombinaciji ćirilice i latinice, što se ne primeti na prvi pogled.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.