Dobrovoljni vatrogasci za hitne mere protiv spaljivanja strništa

Vatrogasni savez Vojvodine apelovao je na inspekcijske organe i policiju da zaustave spaljivanje biljnih ostataka na njivama, najčešće kukuruzištima, zbog opasnosti od širenja požara na neobrane kukuruze i zbog opasnosti od saobraćajnih udesa na putevima zbog dima.

0
340

Za izazivanje ovih požara vatrogasci krive osobe koje dolaze da pabirče kukuruze kako bi posle lakše pokupili zaostale klipove.

Dobrovoljni vatrogasci širom Vojvodine ogorčeni su na ljude koji pale, ali i na državne organe koji nisu u stanju da spreče ovako bezobzirno uništavanje imovine i životne sredine. Vatrogasci poručuju da nemaju više ni snaga ni sredstava i opreme da gase ove požare.

“Vatrogasna vozila su stara preko četrdeset godina, vatrogasna creva se znatno više oštećuju na požarima kukuruza, vatrogasna odela većonom nemaju tako da gase u staroj civilnoj odeći i obući, goriva za vozila nemaju, a nemaju volje više ni da nekoga mole da im da gorivo ili pare da kupe gorivo da bi oni dobrovoljno gassili požare koje neko svojom bahatošću izaziva a da pri tom ne odgovara”, saopšteno je iz Vatrogasnog saveza Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.