Dobrotvorni bazar knjiga

VIDEO K9: Novosadsko pozorište i ove godine organizuje Dobrotvorni bazar knjiga. Ove godine prikupljeni novac biće uručen Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti u Srbiji.

12

Dobrotvorni bazar knjiga, koji se već nekoliko sezona zaredom održava u Novosadskom pozorištu, biće otvoren u ponedeljak, 24. februara.

Posetioci će tog dana pred predstavu Hasanaginica, koja počinje u 19 časova, moći da kupe knjige ili da doprinesu akciji tako što će bazar obogatiti svojom starom literaturom.

Nakon toga građani će humanitarnom sajmu moći da se priključe svakog dana od 25. do 29. februara, u periodu od 10 do 19 časova. Raznolika literatura – od beletristike, stručnih knjiga, izdanja namenjenih deci, te publikacija na srpskom, mađarskom, engleskom i drugim jezicima, naći će se na ,,tezgama“ Novosadskog pozorišta, a zainteresovani će moći da ih kupe po ceni od 100 i 200 dinara.

Ove godine će novac od prodatih knjiga biti uručen Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti u Srbiji (NORBS).

Stoga će na Međunarodni dan retkih bolesti, 29. februara, kada će ujedno biti zaključen ovogodišnji Bazar knjiga, biti upriličena predstava Ana-impresije, čiju režiju potpisuje Ištvan Kereši; reč je o nonverbalnom scenskom delu, baziranom na pokretu, a kao osnovni materijal korišćen je Dnevnik Ane Frank.

Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 200 dinara, takođe će biti uručen NORBS-u.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.