Dobrodošlica za decu iz Štrpca

VIDEO K9: Za grupu osnovaca iz Štrpca danas je priređen svečani prijem u Gradskoj kući u Novom Sadu. Deca su inače u petodnevnom boravku u Zrenjaninu, a danas su u poseti našem gradu.

0
36

Osnovci iz Štrpaca na Kosovu i Metohiji, njih 42 koji od 22. do 25. avgusta borave u bratskom gradu Zrenjaninu, današnji dan provode u Novom Sadu.

Njih je u Gradskoj kući primio zamenik gradonačelnika Milan Đurić i poželeo im dobrodošlicu u naš grad istakavši da su ovakvi susreti prilika, kako je naveo, da ukažemo na podršku i privrženost našem narodu sa Kosova i Metohije.

Zahvaljujući akciji Crvenog krsta, brojnim organizacijama i pojedincima, od 2015. godine, više od 300 dece osnovnoškolskog uzrasta sa Kosova i Metohije imalo je priliku da poseti Novi Sad, rekao je sekretar gradskog Crvenog krsta, Dragan Lazić.

Lazić je istakao i veliki doprinos prosvetnih radnika i organizacije Crvenog krsta u Opštini Štrpce koji, kako je naveo, bez obzira na okolnosti uspešno istrajavaju u svom humanitarnom radu.

U okviru posete Novom Sadu, za goste iz Štrpca organizovan je obilazak centra Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave, Muzeja grada Novog Sada, kao i prilika da se upoznaju sa osnovnim tehnikama oživljavanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.