“Dobrodošli na Naselje” u subotu

VIDEO K9: Šesta po redu manifestacija „Dobrodošli na Naselje“ biće održana u subotu, 14. septembra, na Novom naselju.

120

Sugrađani će u subotu moći da prisustvuju šestom po redu festivalu “Dobrodošli na Naselje” koji je i najbrojniji do sada.

Novosađane na “Naselju 6” očekuje više od 100 izvođača. Program startuje u 10 časova, a na rasporedu su predstave, muzički performansi, radionice, izložbe, instalacije, filmovi, plesne tačake i ostali sadržaji.

Nastupiće i bendovi “Soundcheck Orchestra“, hor „Ison“, kao i orkestar „Dobri ljudi“. „Zeleni Barjak“ će predstaviti kako su izgledale srednjovekovne borbe, a Udruženje savremene umetnosti i ekologije „Jungle Island“ će u popularnom parku „Među brezama“ okupljene naučiti raznim veštinama ukrašavanja prirode uz izradu različitih dekoracija.

Nastavlja se i humanitarna akcija „Knjigom do osmeha“, a novina festivala je „Trange Frange Pijaca“, gde će sugrađani moći da razmenjuju stvari poput garderobe, kućnog escajga i nameštaja.

Sugrađani su pozvani u subotu u međublokovski prostor između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, koji će tom prilikom, porema rečima organizatora, biti pretvoren u pravi kulturni centar na otvorenom.

„Dobro došli na Naselje“ je manifestacija kojom je udruženje Novo kulturno naselje i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju 2014. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.