“Dobrodošli na naselje” do kraja decembra

VIDEO K9: Na Novom naseljuje u toku je 8. Festival „Dobrodošli na Naselje“ u okviru kojeg su organizovane izložbe, umetničke instalacije, književna druženja i drugi sadržaji.

0
14

Festival „Dobro došli na Naselje” u svom osmom izdanju doneo je brojne novine, počevši od samog formata i trajanja festivala.

Tokom decembra, u organizaciji Novog kulturnog naselja, sugrađani imaju priliku da pogledaju nekoliko izložbi, umetničkih instalacija, performansa, ali i da prisustvuju promocijama knjiga i drugim programima.

Ideja organizatora je da se festivalom “Dobro došli na Naselje” kreiraju nova mesta, aktiviraju građani i javni prostori, kulturno-umetnički programi izlaze iz institucija, dolaze građanima „pod prozor” i osnivaju disperzivni Kulturni centar.

Njegov značaj, kako navode, ogleda se u podsticaju kvalitetnijeg društvenog i kulturnog života, prvenstveno građana Novog naselja, a onda i celog grada kroz decentralizaciju kulturnih aktivnosti.

Festivalski program predstavlja i svojevrsne biografije platformi koje Novo kulturno naselje razvija u godinama iza nas, a to su umetnički programi „Art Kvart – Start!” i „MagiC Carpets”.

Upravo ovim festivalom je Novo kulturno naselje je i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, 2014. godine.

Udruženje je u sklopu inicijative za osnivanje Kulturnog centra na Novom naselju, od 2014. do danas uspešno realizovalo 18 festivala, preko 1200 edukativnih i umetničkih radionica i događaja, volonterskih i humanitarnih akcija, nekolicinu međunarodnih projekata, akcija ozelenjavanja i čišćenja i brojne druge aktivnosti.

Detaljniji program festivala zainteresovani mogu pronaći na društvenim mrežama Novog kulturnog naselja, a ulaz na sve događaje jebesplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.