Dobrodošla donacija Sigurnoj ženskoj kući

VIDEO K9: Oprema koju je Sigurna ženska kuća u Novom Sadu dobila tokom osmomartovskog praznika, itekako je dobro došla korisnicima, ženama i deci žrtvama nasilja u porodici koji u njoj borave. U Sigurnoj ženskoj kući su zahvalni za ovu donaciju koju je obezbedio profesor dr Tihomir Vejnović od dela svoje Februarske nagrade.

0
455

Za Sigurnu žensku kuću krajem prošle sedmice nabavljeni su uređaji i oprema koji će umnogome olakšati svakodnevni život njenim korisnicima.

Frižider, mikrotalasna peć, aspirator, inhalator, aparat za merenje pritiska, dečja kolica, deo su donacije dr Vejnovića.

U ženskoj sigurnoj kući podsećaju da su žene žrtve nasilja diskriminisane direktno i indirektno. Prvo samim tim što su žene i žrtve, a indirektno zbog nerazumevanja društva i svoje okoline.

“Društvo i njihova okolina ne razume da su one traumatizovane i da one nemaju pun kapacitet ni za roditeljsku dužnost ni za radnu angažovanost već im je potrebna podrška na put izlaska iz nasilja i kuntinuirani rad stručnjaka sa njima”, navela je Nada Šekerović Padejski ispred Sigurne ženske kuće.

Jedan od direktnih uzroka nasilja u porodici je rodna neravnopravnost i stoga je važno da kao društvo radimo na povećanju rodne ravnopravnosti u svim sferama života, istakla je Šekerović Padejski.

“Sigurna ženska kuća funkcioniše u sklopu Centra za socijalni rad Novi Sad već 12 godina uz potpunu podršku i finansiranje grada Novog Sada  i u njoj se sprovodi kontinuirani stručni i psihološki rad, rad žrtve nasilja sa pedagogom, pravna podrška i usmeravanje na druge institucije, kao i egzistencija u smislu nesmetanog kontinuiranog boravka do 6 meseci”, istakla je Šekerović Padejski.

Građani i organizacije doniraju opremu i potrepštine korisnicima Sigurne ženske kuće, ali bez stalne podrške koju imaju od grada same sigurne ženske kuće i i zidova koji čuvaju bezbednost i lične ispovesti njenih korisnica ne bi bilo, zaključila je Šekerović Padejski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.