Dobri utisci sa Kupa vatrogasaca Vojvodine

VIDEO K9: Najveća vatrogasna manifestacija u Vojvodini - Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine održana je početkom septembra u Zrenjaninu. Novi Sad je predstavljalo sedam ekipa, koje su ostvarile zapažene rezultate.

0
477

Na Kupu Vatrogasnog saveza Vojvodine, sa kompletnom opremom takmičile su se sve kategorije, od vatrogasnog podmlatka do seniora.

Naši vatrogasci su u Zrenjaninu ostvarili zapažene rezultate.

“Na tom kupu, Novi Sad je imao sedam ekipa i prvo mesto u najvećoj konkurenciji, u seniorskoj A klasi muških, Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovaradin je osvojilo prvo mesto. Takođe, prvo mesto smo osvojili u juniorskoj muškoj kategoriji. Drugo mesto smo osvojili u kategoriji vatrogasnog podmlatka muških i drugo mesto u kategoriji ženskih A klase. Ja mislim da Novi Sad ima mnogo razloga da bude ponosan na svoje vatrogasce”, rekla je Ljubica Krnjaić iz Vatrogasni savez grada Novog Sada.

Područje Vojvodine bogato je tradicijom dobrovoljnog vatrogastva, a pored očuvanja tradicije i dobrog druženja, ovakvi susreti održavaju vatrogasce uvežbanim, istakla je Krnjaić.

“Za državu je važno da ima dobre profesionalne snage, ali je važno da ima velik broj profesionalnih vatrogasaca, obučenih, osposobljenih, koji će moći da popune upražnjena mesta, da pojačaju intervenciju kada to zatreba i da deo građana nauči, kroz dobrovoljno vatrogastvo, kako da se snađe i šta da radi u uslovima elementarnih nepogoda i požara. Kad to nauče, bez obzira da li će se baviti tim poslom, on je to naučio i to ostaje za ceo život”, navela je Krnjaić.

U Vatrogasnom savezu Vojvodine smatraju da Zrenjanin ima potencijal da bude domaćin i značajnijih takmičenja vatrogasaca, koji bi doprineli promociji vatrogastva.

“Vatrogasni savez Vojvodine smatra da bi ovim Kupom, obavljen kao generalna proba, trebalo uputiti Vatrogasnom savezu Srbije zahtev da sledeće godine domaćin državnog prvenstva bude vatrogasnog podmlatka bude Zrenjanin. I ne samo to, obzirom da imamo kvalitetnu opremu i enormno velik stadion sa svim elementima atletskih i drugih disciplina, da 2019. godine probamo, ako već nije neko iz Evrope ugrabio taj datum, da budemo domaćini Vatrogasne olimpijade vatrogasnog podmlatka Evrope”, rekao je Dragan Jajić, predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine.

U narednih dvadeset dana, Vatrogasni savez grada Novog Sada pripremaće se za gradsko vatrogasno takmičenje, ali i za veliki memorijal Radivoj Savin Rada, gde će u brojnim disciplinama pozatati građanima da mogu da računaju na njih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.