Dobre veze države i lokalnih samouprava

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas boravio ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović koji je održao sastanak s gradonačelnikom Milanom Đurićem i načelnikom Južnobačkog upravnog okruga Milanom Novakovićem.

0
75

Na sastanku u Gradskoj kući danas je biko reči o dobrim primerima prakse funkcionisanja Novog Sada i projektima koji su u fazi realizacije, o funkcionisanju inspekcijskih službi, kao i o uvođenju najnovnijeg državnog softverskog rešenja ePisarnica, saopšteno je na sajtu Ministrastvadržavne uprave i lokalne samouprave.

Tom prilikom ministar Martinović je gradskoj upravi uručio laptop računare kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave u Novom Sadu. Martinović je istakao da je uspostavljanje ePisarnice veliko dostignuće i odličan projekat koji država sprovodi, te da su od 1. septembra njome umreženi svi organi javne uprave, što znači da će poslovi administracije, ali i inspekcijskih službi, biti transparentniji. Dodao je da je uvođenje ovog softvera veliki korak napred u digitalizaciji sveukupne državne uprave i podsetio da je trenutno u Srbiji više od dva miliona takozvanih eGrađana.  

Govoreći o problemu nedovoljnog broj inspektora i njihovih zarada, ministar je izrazio uverenje da će oni biti prevaziđeni izradom Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Tokom boravka u Novom Sadu, ministar je obišao i zgradu Južnobačkog upravnog okruga gde je, kao vid podrške bržem i kvalitetnijem radu, donirao laptop računare, navodeći da Južnobački upravni okrug predstavlja najbolji primer okruga kao dobre spone između jedinica lokalne samouprave i države.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.