Dobar ulov na našim rekama

VIDEO K9: Ribolovci ovog vikenda neće pogrešiti ukoliko se odluče da pecaju u kanalima, u Dunavu ili nekoj od drugih velikih vojvođanskih reka. Iz Ribolovačkog saveza Vojvodine apeluju da ulovljene primerke koji su ispod mere, ribolovci vraćaju u vodu, kako bi dogodine imali šta i da upecaju.

0
384

Nizak vodostaj Dunava oterao je ribu dublje u reku, ali to ne sprečava iskusne ribolovce da se sa pecanja vrate sa dobrim ulovom.

Nažalost, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine, mnogi od njih ne pridržavaju se zakonom propisanih normi o broju i težini ulovljene ribe, naročito kada je smuđ u pitanju.

“Znači, smuđ peca, na moju veliku žalost, svakog dana sam svedok ulova znatnog broja smuđeva ispod mere. To je strašno i naravno da to zakon zabranjuje, zakon definiše tri komada, ali to vrlo često bude i pet, šest, sedam, pa i više komada, zavisi od dana. Moj apel je – vraćajte smuđeve ispod mere nazad u vodu, nećemo imati šta da pecamo za dve-tri godine”, kaže Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Kanali su takođe dobar izbor za pecaroše, a bele ribe, kako je rekao, ima u izobilju u Dunavu na dubinama od oko 2 metra.

“Peca se lep protfiš, šljivar, krupatica, deverika i ostale vrste bele ribe, znači, mogui se upecati u značajnijim količinama. Kako je pecati? Ribolovci znaju, jedna mrežica sa hlebom, sa nekim kamenim otežanjem, bela riba se skupi tu oko hrane, plovak, crvići i uživanje”, ističe Jovanović.

U opadanju je i Tamiš, u kojem ima šarana, smuđa i krupne babuške, a prema rečima ovog ribolovca, riba “radi” i na Tisi, naročito dobri primerci smuđa u delu ispred Bečeje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.