Do proleća novi izgled Ulice Braće Krkljuš

VIDEO K9: U toku su radovi u Ulici Braće Krkljuš koja će od proleća imati novi izgled.

0
13

Brojni novoizgrađeni stambeni objekti i visoka frekventnost uslovili su potrebu za infrastrukturnim opremanjem Ulice Braće Krkljuš, kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije koja je otpočela radove na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u ovoj ulici.

Kako navode na sajtu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije rok za završetak radova je 240 kalendarskih dana, pa će tako stanovnici ove ulice proleće dočekati u lepšem i funkcionalnijem ambijentu.

Ulica Braće Krkljuš proteže se paralelno sa Ulicom cara Dušana i povezuje saobraćajnice unutar bloka omeđenog Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom i Ulicom cara Dušana.

Dužina novoprojektovane saobraćajnice u ovoj ulici je skoro 770 metara. Pored kolovoza, planirana je i izgradnja 165 novih parking mesta, od kojih 8 za osobe sa invaliditetom.

Biće postavljene i platforme za umirenje saobraćaja, nova vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, a u zoni pešačkih prelaza ploče upozorenja za slepa i slabovida lica.

Nove pešačke staze u dužini od 1.390m biće zelenim pojasom odvojene od saobraćajnice.

Vodovodna mreža od Ulice Ruđera Boškovića do Ulice Olge Petrov biće rekonstruisana, a u preostalom delu ulice izgrađena nova, tako da ukupna dužina planirane vodovodne mreže u Ulici Braće Krkljuš iznosi 1.012 metara.

Postojeći kanalizacioni sistem na deonici od Ulice Ruđera Boškovića do Ulice Đorđa Magaraševića takođe će biti rekonstruisan, dok će staru i dotrajalu kanalizaciju od Ulice Đorđa Magaraševića do Ulice Braće Grulović zameniti nova kanalizaciona mreža, ukupne dužine od skoro 1.600 m.

Specifičnom koloritu novoizgrađenih saobraćajnih površina doprineće svetiljke sa LED izvorima svetla koje će se naći na 29 stubova javnog osvetljenja, visine 5m. Ukupna vrednost ovih radova iznosi oko 150 miliona i 318 hiljada (150.318.497,7) dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.