Do leta stanovi za izbeglice u Futogu

VIDEO K9: Do leta bi trebalo da bude završena izgradnja stanova za izbeglice u Futogu, a izbegla i prognana lica sa područja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske konačno usele u svoje domove na jesen, najavilii su danas zvaničnici tokom obilaska ovog gradilišta.

0
139

U Futogu u ulici Dr Milana Nikolića bb, traju radovi na izgradnji 152 stambene jedinice namenjene izbeglicama iz BiH i Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada. Stanovi se grade u okviru potprojekta 8, Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RPS), a budući stanari u svoje domove bi trebalo da se usele na jesen.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u ove četiri zemlje.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima i to Evropske unije koja i najveći donator, zatim Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Izvođač radova stanova za izbeglice u Futogu je konzorcijum „Gradina d.o.o.“ Beograd i „Inobačka d.o.o.“ Novi Sad. Radovi su započeti u martu 2020-te, a rok za završetak gradnje je 16. jun ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.