Do izmene Zakona o izvršenju

VIDEO K9: Sadašnji Zakon o izvršenju i obezbeđenju izaziva nezadovoljstvo i građanstva i stručne javnosti pre svega zbog pojedinih brzopletih postupaka koji su karakterisali izvršne postupke, rekao je za KTV Zrenjanin ekonomista dr Ivan Pajović.

259

Radna grupa Ministarstva pravde pripremila je predlog izmena Zakona o izvršenju i obezbeđenju jer se uvidelo da se izvršiteljski posao u sve više slučajeva pretvara u mafijašku spregu između poreznika, izvršitelja i sudova.

Kad će taj zakon biti donet i kad će započeti primena, to se međutim, još uvek ne zna. Ekonomista dr Ivan Pajović komentarisao je ove najave iz Ministarstva pravde.

Jedna od bitnih novina predviđenih izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju je da ubuduće izvršitelji neće moći da prodaju jedinu nekretninu, pod određenim uslovima, pojedincima i porodici koji bi posle te prodaje praktično ostali na ulici. Takođe, trebalo bi i da se preispita deo plate ili penzije koja može biti predmet izvršenja.

Da se radi o izmeni koja je i više nego neophodna govori i to da je ovaj način namirenja dospelih obaveza dosta čest. Tako je 2017. godine preko izvršitelja prodato oko tri hiljade osam stotina nekretnina ili po tri stotine svakog meseca. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.