Dnevna bolnica za rehabilitaciju otvorena u bolnici na Mišeluku

U prostorijama bolnice na Mišeluku u Novom Sadu danas je otvorena Dnevna bolnica Klinike za medicinsku rehabilitaciju, Kliničkog centra Vojvodine pod nazivom - Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno - skeletnim oboljenjima.

0
13

Kako je tom prilikom objasnila direktorka KCV dr Edita Stokić, s obzirom na višestruko povećanje broja pacijenata na godišnjem nivou koji zahtevaju detaljnije praćenje, kao i multimodalni tretman, ukazala se potreba za povećanjem prostornih kapaciteta, kao i nabavkom opreme za pružanje usluga velikom broju pacijenata sa hroničnim oboljenjima mišićno – skeletnog sistema, piše Blic.

“Rast broja bolesnika u dnevnoj bolnici ukazuje na veliku opravdanost i potrebu za većim prostornim kapacitetima, nabavkom nove opreme, kao i edukacijom mladih lekara koja se kontinuirano sprovodi. Cilj je da se u relativno kratkom vremenskom periodu sprovede brža dijagnostika (radiološka dijagnostika – dijagnostički ultrazvuk mišićno – skeletnog sistema, kvantitativno – senzorno testiranje pacijenata, laboratorijska obrada) i rehabilitacioni tretman u jednom prostoru”, objasnila je dr Stokić.

Prema njenim rečima, novootvorena Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno – skeletnim oboljenjima KCV u prostorijama bolnice na Mišeluku će biti u mogućnosti da obuhvati dvostruko veći broj pacijenata, što znači da će kapacitet bolnice na dnevnom nivou biti 50 pacijenata.

Klinički centar Vojvodine je u prethodnom periodu u prostorijama bolnice na Mišeluku otvorio: Odsek za mentalno zdravlje u zajednici, Centar za palijativno zbrinjavanje, Dnevna bolnica Klinike za urologiju (terapija LHRH agonistima, BCG terapija i redovne promene urinarnih katetera), a od danas i Dnevnu bolnicu za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno- skeletnim oboljenjima.

Zbog rekonstrukcije objekata KCV, u prostorije bolnice na Mišeluku trenutno su preseljene Klinika za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata, Klinika za oftalmologiju, Centar za hemodijalizu Klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju KCV. Pored navedenog u prostorijama bolnice na Mišeluku svim pacijentima je dostupna radiološka i laboratorijska dijagnostika.

(Blic)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.