DJB: Opozicija ne želi manji cenzus

VIDEO K9: Evropska unija želi da Srbija dobije legitimnu skupštinu, ali ostaje da se vidi kako će reagovati na predlog vlasti da izborni cenzus bude smanjen sa pet na na tri posto, izjavio je predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

65

Suočena sa situacijom u kojoj bi rezultat izbora bez učestvovanja većeg dela opozicije bila nelegitimna Skupština bez opozicije, vlast prema nekim ocenama, spuštanjem cenzusa pokušava da u parlament ubaci nerelevantne političke grupacije koje su bliske vlastima.

Da li je spuštanje cenzusa pokušaj da se EU taj potez prikaže kao unapređenje procesa demokratizacije u Srbiji, pitali smo predsednika Pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića.

Predsednica odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i posrednica u dijalogu vlasti i opozicije Tanja Fajon izjavila je da je brine ideja o smanjenju cenzusa. Radikalne promene izbornih pravila tako blizu održavanja izbora veoma su opasne taktike, i kako je dodala, to izaziva zabrinutost da li će izbori biti fer. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.