DJB, Mađarski i Vojvođanski pokret potpisali sporazum o saradnji

VIDEO K9: Tri građanska pokreta, Dosta je bilo, Mađarski i Vojvođanski pokret, potpisali su danas u Novom Sadu sporazum o saradnji.

370

Krećemo u političku borbu u kojoj nećemo odustati dok se ne uspostavi nov sistem vrednosti, rečeno je u prostorijama Pokreta “Dosta je bilo” prilikom potpisivanja sporazuma sa Mađarskim i Vojvođanskim poretima.

Ovaj sporazum, kako je istaknuto, treba da uključi one učesnike u političkom životu koji do sada nisu bili deo vlasti u pokrajini ili se nisu ogrešili o funkciju koju su obavljali zloupotrebljavajući svoj položaj.

“Danas se ovde nalaze tri političke organizacije koje su sa različitim inicijalnim idejama osnovane, ali se sreću danas na veoma jasnoj stazi političkog delovanja koje treba da vrati kvalitet života građanima Vojvodine i donese neke nove stvari koje su u ovom vremenu neophodne da bismo se razvijali u skladu sa ostatkom sveta da tako kažem. Prepoznajemo zajednički iste probleme koji urušavaju ovo društvo i nalazimo mnogo istih ideja o tome kako doći do rešenja”, rekao je Aleksandar Bujić, potpredsednik DJB.

Kako kaže Bujić, cilj sporazuma je da se iskoriste potencijali ove tri organizacije kako bi se čulo mišljenje gotovo svakog žitelja Vojvodine i kako bi se formirao maksimalno dobar zajednički program sa kojim bi se predstavili kao koalicija na sledećim pokrajinskim izborima.

“Mislimo da je vreme da se malo probudi vojvođanski mentalitet s jedne strane i da oni politički principi, političke ideologije koje prvenstveno zasniva na autonomnosti i autohtonosti Vojvodine i građanskim vrednostima, da sve te vrednosti, sva ta politička ideologija dobije, tako da kažem, jedan značajni okvir u političkom delovanju i političkom životu Vojvodine. U tom smislu se udružuju ove tri organizacije”, naveo je Jene Maglai, član IO Mađarskog pokreta.

Potpisnici sporazuma, prema rečima predsednika Vojvođanskog pokreta Roberta Karana, u bliskoj budućnosti očekuju još mnogo političkih partija, pokreta i udruženja građana koji će se priključiti i podržati njihovu ideju.

“Privreda, poljoprivreda i sve ono od čega žive Vojvođani je spušteno na najniže moguće grane. Svakodnevno nam odlazi strahovit broj mladih radno sposobnih ljudi u zemlje Evropske unije u potrazi za osnovnom egzistencijom i potpuno smo izgubili ono što je suštinski najbitnije, a to je lokalna decentralizacija i demokratizacija, prvo lokalnih samouprava, pa i Autonomne pokrajine Vojvodine”, istakao je Karan.

Prosperitet građana Vojvodine zavisi od uspostavljanja novih vrednosti za koje će se ubuduće, kako je rečeno, boriti zejedničkim snagama, a potpisivanje sporazuma otvorilo je treću, osvežavajuću opciju na potičkoj sceni za sve građane pokrajine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.