Diskriminacija punačkih osoba

VIDEO K9: Klub uspešnih iz Subotice je organizacija koja se, između ostalog, bavi i problemom ljudi koji su puniji i koji se u svakodnevnom životu suočavaju sa predrasudama onih koji nemaju problema sa viškom kilograma. Klub je za mesec dana već pokrenuo nekoliko radionica i uspešno pomaže svojim članovima da se suoče sa okolinom.

0
674

Osnovni cilj radionica jeste da sve dame koje imaju ili misle da imaju višak kilograma, dobiju maksimalnu podršku, da se osnaže i prevaziđu poteškoće u odnosima s drugima.

Edukacije i podršku pružaju eksperti iz pojedinih oblasti i oni koji su te i slične probleme prevazišli i hrabro se suočavaju sa novim izazovima u životu.

“Iz razloga što danas žene, koje su punije, su dosta diskriminisane u društvu i samim tim da im pružimo podršku. Inače, članica kluba Natalija je i modni dizajner koja je pokrenula liniju “Spas za puniji stas” i nas dve zajedno držimo te radionice”, navela je Sandra Kesejić, osnivač i predsednica Kluba uspešnih.

Radionice će se održavati, kaže Kesejićeva, u Subotici. Planirane su i onlajn radionice putem kojih će moći da se priključe sve žene iz Srbije i preduprede neprijatnosti iz svakodnevnog života. Ona kaže da se diskriminacija očitava svuda i kod svakog.

“I u porodici, pa prilikom zapošljavanja, mnogo se pre zaposle muškarci nego žene. Daću samo jedan primer, kada je moja poznanica htela da se zaposli kao komercijalista i kada je poslodavac rekao: “Aha, to je ona sa velikom guzom, a nju nećemo”. U čemu je poenta, znanje ili izgled, poenta je iskustvo ili izgled”, rekla je Kesejić.

Kesejićeva kaže da su i žene koje imaju višak kilograma često prema sebi same diskriminatori, jer sakrivaju i prikrivaju u nekim situacijama određene činjenice, a sve zbog društva u kojem se nalaze, umesto da akcenat stave na svoje znanje i sposobnosti koje poseduju.

“Pokrenula sam modnu liniju iz sopstvenih potreba, pošto sam oduvek htela da se bavim modom. Žene moga stasa teže nalaze doeću i to me je inspirisalo da pokrenem liniju “Spas za puniji stas”, a onda smo dobili ideju da pokrenemo i radionicu, jer mnoge žene imaju problem sa viškom kilograma. To ne znači da teba da budemo diskriminisane i da ne možemo da se doterujemo i da izgledamo onako kako treba”, istakla je Natalija Matović.

Klub broji već tridesetak članova i vrlo su aktivni kada se radi o povezivanju i edukaciji, za mesec dana postojanja. Bliža uputstva se mogu videti na sajtu: www.klubuspešnih.com ili na njihovoj FB stranici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.