Disciplinski postupak zbog slupanog auta

VIDEO K9: Gradska uprava za inspekcijske poslove pokrenula je disciplinski postupak protiv svog zaposlenog koji je 5. marta, po povratku iz Kaća, slupao službeni automobil. Do nezgode je došlo pošto je radnik Gradske uprave upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, a kako nezvanično saznajemo, vraćao se sa predizbornog skupa Srpske napredne stranke u okviru koga je nastupao Baja Mali Knindža.

0
434

Zaposleni G.T. radi kao predradnik-izvršilac poslova prinudnog izvršenja u Odseku za prinudna izvršenja inspekcije, potvrdila je Gradska uprava, navodeći da je 5. marta od 15 do 22 časa bio pasivno dežuran sa korišćenjem službenog automobila “Škoda Fabija”, stoji u odgovoru na odborničko pitanje dostavljenom na sednici gradskog parlamenta u petak. 

Prema policijskom zapisniku, G.T. je tog kišovitog dana izleteo sa puta u krivini, a pri tom mu je utvrđen sadržaj alkohola u krvi od 1,09 mg/ml.

U samom odborničkom pitanju, između ostalog, tvrdi se da je službeni auto G.T. slupao u povratku iz Kaća sa predizbornog skupa u okviru kampanje SNS-a.

Kao osnov za disciplinski postupak, koji je Gradska uprava za inspekcijske poslove pokrenula 21. aprila, navedeno je da je njihov zaposleni nezakonito i nesavesno raspolagao vozilom i da je počinio težu povredu radne obaveze jer je bio pod uticajem alkohola koji je konzumirao u toku rada.

Disciplinska komisija još nije izrekla kaznu, koja može biti od smanjenja plate i do 30%, do otpuštanja sa posla. Objektivni rok za konačnost rešenja je, kako se navodi, oko 3 meseca od dana pokretanja disciplinskog postupka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.