Direktorka TV Kanala 9 četvrti dan štrajkuje glađu

VIDEO K9: Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović već 4. dan štrajkuje glađu, drugi put nakon 11 meseci, revoltirana odnosom države koja, uprkos obećanjima, ni posle godinu dana nije uradila ništa kako bi bili rešeni pre svega pravni problemi koji ugrožavaju poslovanje njene televizije.

0
273

Direktorku TV Kanal 9 u njenim zahtevima podržali su brojni savezi i organizacije, Koalicija medijskih i novinarskih udruženja, kao i pojedine medijske kuće koje o tome izveštavaju.

“Ja sam smatrala da je sve ovo o čemu ja pričam isključivo u oblasti prava i ekonomije, jer su u pitanju sudski postupci i u pitanju su neki novci. Međutim, kada vi posle svih obećanja u nizu ministarstava dočekate da, posle godinu dana, ništa nije urađeno, onda ja ipak smatram, mislim, nemam drugi način da razmišljam, nego da je to politička odluka, da neko neće ili da neko hoće”, izjavila je Pavlović u emisiji “Dan uživo” na TV N1.

Njen osnovni zahtev je sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić, kako bi mogla da iznese svoje probleme i apeluje na njih da utiču na svoje podređene da rešavaju postupke i poštuju zakone, preneo je juče i portal 021, uz podsećanje da još uvek niko od predstavnika države nije reagovao.

Borbu direktorke TV Kanala 9 podržali su i Bokserski klub Vojvodina, te Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština.

“Uvek ste bili otvoreni i hrabri da se uhvatite u koštac sa svim temama, zato ste
i marginalizovani, ali izdržite, imate našu punu podršku! U današnje vreme, vreme medija, kada bi informacije trebale više nego ikad da budu dostupne svima u svoj svojoj istini, Kanal 9 je jedna od retkih medijskih kuća u Srbiji koja u ovome istrajava. Samo napred”, poručuju sindikati.

Maja Pavlović zahvaljuje se svim medijskim udruženjima i kolegama koji je podržavaju u ovim trenucima.

Inače, organizacija Reporteri bez granica danas je objavila da je Srbija pala za 14 mesta na Svetskom indeksu medijskih sloboda (World Press Freedom Index) za 2019. godinu i nalazi se na 90. od 180 mesta.

Autori izveštaja navode da je Srbija za pet godina postala mesto u kome novinarstvo nije bezbedna profesija niti uživa podršku vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.