DIREKTOR ”ZELENILA”: NOVINARI, NE MEŠAJTE MI SE U POLITIKU POSLOVANJA

(VIDEO K9) U poslednje vreme, građane sve više interesuje da li se sredstva javnih preduzeća troše namenski. Vrlo često nam stižu informacije o mogućim nezakonitostima i zloupotrebama u javnim preduzećima.

1649

Po navodima medija, JKP ”Gradsko zelenilo” je na račun privatne firme ”CERP”, čiji je pravni zastupnik Ivana Cucić, ćerka članice Nadzornog odbora ”Zelenila” od početka godine uplatila 250.000 dinara. Odlučili smo da lično, kod direktora, proverimo ovu informaciju.

Na naše pitanje o čemu se radi, direktor JKP ‘Zelenila’ Milan Novaković je poručio novinarima da niko ne treba da se meša u politiku njegovog poslovanja.

Nakon što su se novinari naše redakcije umešali u politiku njegovog poslovanja, našoj ekipi je zabranjeno da snima kadrove preduzeća “Zelenilo”, koje se nalazi na Spensu, uz obrazloženje da smo nekorektni. (… šta bi tek bilo da smo pitali za neke veće novce?!…)

JKP ”Gradsko zelenilo” nije jedino preduzeće koje građani “prozivaju” za nezakonite transakcije novca.

Prema navodima iz štampe i iz budžeta preduzeća  JKP ”ČISTOĆA” izdvojeno je (opet) 250.000 dinara za školovanje pomoćnika direktora.

Od rukovodstva ovog preduzeća još nismo dobili odgovor.

Kako navode mediji, direktor ”Čistoće” Vladimir Zelenović je omogućio svom pomoćniku Slaviši Đekiću školovanje na master studijama na Edukonsu izdvajanjem 250.000 dinara, a sve bez znanja nadzornog odbora.

Iz Sindikata ”Čistoće” navode da su u računovodstvu svog preduzeća saznali da je Đekiću uplaćeno tih 250.000 dinara i tvrde da on taj novac mora da vrati, jer, od svoje plate svoje školovanje može i sam da plati, a ovo “doškolovavanje” nije neophodno za radno mesto na kojem je angažovan.

Iz Sindikata su takođe poručili da je ova informacija tačna, jer ni sam direktor nije demantovao ovu uplatu.

Ukoliko se dokaže da su sredstva nenamenski trošena na direktnom gubitku su zapravo Novosađani, jer je reč o javnim preduzećima koja su direktni budžetski korisnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.