Sastanak direktora Pošte sa sindikatima

Na inicijativu reprezentativnog sindikata „Radnik“ i sindikata JP PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost”, danas je održan sastanak v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića sa Goranom Stefanovićem i Snežanom Marković povodom pojave protesta u pojedinim poštama u Novom Sadu.

0
19

Đorđević je informisao predstavnike sindikata da su već preduzete određene mere i  da će koordinatori u narednom periodu obaviti razgovore sa svim zaposlenima u jedinicama  za koje su nadležni.

Takođe, informisao je predstavnike sindikata da je za sutra zakazan sastanak sa dostavljačima u Beogradu, a u petak sa dostavljačima u Novom Sadu, na kojem će se razgovarati o zahtevima iznetim na protestu. 

Odluku Vlade Republike Srbije povodom isplate zarade iz dobiti očekujemo već nakon naredne sednice zakazane za četvrtak, 26. oktobar, a isplata će, u skladu sa našim dogovorom sa sindikatima, biti realizovana odmah nakon toga. U okviru reorganizacije zaposlene očekuje osetno povećanje zarade, a u međuvremenu očekujemo i instrukciju Vlade Srbije kada je u pitanju povećanje zarade koje je planirano od prvog januara“, rekao je Đorđević. 

Dogovoreno je i da stupanjem na snagu pravilnika o nagrađivanju, poštari, dostavljači i šalterski radnici budu nagrađeni u skladu sa angažovanjem. 

Kad su u pitanju poštari, pravilnik o nagrađivanju će biti primenjen već nakon isporuke PIO kartica, a nagrađivanje dostavljača po učinku tema je predstojećih sastanaka zakazanih za ovu nedelju. Prijem zaposlenih u stalni radni odnos nastaviće se u skladu sa sadašnjom dinamikom, nakon isteka dve godine radnog angažovanja. Promene u politici Pošte Srbije nema i zato ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedno radimo na tome da istrajemo u dobrim rezultatima koje smo postigli“, dodao je Đorđević. 

Podsetio je na to da je ostvarena neto dobit za prvih devet meseci 2,8 milijardi dinara, od čega samo poslovna dobit iznosi 2,2 milijarde dinara, “što daje naznake i dobra je osnova da Pošta Srbije i ove godine uspešno ostvari sve zacrtane ciljeve”.

Đorđević je odgovarao na pitanja zaposlenih i predočio aktivnosti koje Pošta preduzima kako bi se u skladu sa ostvarenim dobrim poslovnim rezultatom poboljšao njihov materijalni položaj.

FOTO/Pošta Srbije/Vuk Branković

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.