Diplome za upravljanje projektima EU

VIDEO K9: Polaznicima četvrte generacije specijalističkog programa ,,Upravljanje regionalnim razvojem kroz fondove EU'' uručene su diplome. Ovaj program je finansiran sredstvima iz budžeta Vojvodine, a organizovan od strane Fonda ,,Evropski poslovi'' u saradnji sa Univerzitetom Edukons.

0
417

Diplome je dobilo više od 50 polaznika iz pokrajinskih sekretarijata i institucija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva.

Cilj programa koji su savladali je upoznavanje sa politikama Evropske unije i priprema za njihovo kreiranje i implementaciju, što je podržano velikim brojem predmeta.

“U proteklih nekoliko meseci je 52 polaznika iz Pokrajinskih institucija, lokalnih samouprava, takođe iz civilnog sektora, i onih institucija koje su u vlasništvu, da li Pokrajinske vlade, da li lokalne samouprave, učestvovali su i prošli kroz konstantnu obuku na temu pripreme i realizacije projekata koji se finansiraju iz Evropskih fondova”, kazao je Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj.

Ovi kadrovi su deficitarni u našoj zemlji, rekao je Bjelić i dodao da je cilj programa, između ostalog i razmena znanja polaznika sa predavačima.

“Ova četvrta generacija koja je danas završila specijalistički kurs popunjava određene rupe. Činjenica je da ćemo nastaviti da u narednom periodu da finansiramo održavanje ovog specijalističkog kursa i ocenjujemo da, do 2020. godine imamo više od 200 ljudi obučenih za pripremu i za realizaciju projekata finansiranih iz eksternih izvora finansiranja”, naveo je Bjelić.

Program pruža detaljne informacije o širokom spektru raspoloživih EU fondova i programa kojima se finansiraju projekti u različitim oblastima, pripremi uspešnih projekata, upravljanju odobrenim projektima i kontroli trošenja EU sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.