Dino park zabavlja i edukuje

VIDEO K9: Počela je druga sezona Dino parka i trajaće sve dok vremenski uslovi budu dozvoljavali. Prošle godine ovu turističku atrakciju posetilo je 100.000 ljudi i mališana, od čega je bilo 250 đačkih eksurzija iz celog regiona.

0
737

U Dino parku, sem što deca mogu da vide replike dinosaurusa, imaju mogućnost i da proslave rođendan, a i da u višesatnom boravku mnogo toga nauče u radionicama koje se tamo organizuju.

Naročito su vikendi zabavni, kada ima i pozorišnih predstava i raznih animacija za najmlađe. Takođe, organizovane ture imaju i vodiča, a to su studenti sa Turizmologije koji tu stiču praksu.

“Koncepcija će ostati praktično ista. 24 replike dinosaurusa od kojih je većina pokretna i većina je prirodne veličine, bioskop, rođendaonica, igraonica. U saradnji sa konjičkim klubom imamo dva ponija, velika ponuda je i u restoranu. U samom Dino parku ima i teren za mali fudbal, veliki šah, streljanu”, naveo je Ivan Nožinić, savetnik za medije JKP “Gradsko zelenilo”.

U ovom preduzeću su se potrudili da ozeljenjavanjem parka oplemene prostor i učine ga prijatnijim za višesatne boravke mališana.

“Pre svega je, to zelenilo koje je spašeno, 53 stabla su spašena, tri nažalost nismo uspeli, na mestu gde će uskoro početi izgradnja tržnog centra pored stadiona Vojvodine. Veći deo tog zelenila je presađen u Dino park, ovaj drugi u drvorede širom Novog Sada”, rekao je Nožinić.

Nožinić kaže da su se odlučili da popločaju deo staza, iako je time malo izgubljeno draži od divljine Dino parka, jer kada padne kiša danima se tlo suši i deca ne mogu da se slobodno kreću.

Cena ulaznica je ostala na prošlogodišnjem nivou. Deca do tri godine ne plaćaju ulaz, do 18 godina košta 200 dinara, a za odrasle ulaznica staje 300 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.