Dinar – dva jeftiniji parking po zonama

VIDEO K9: Nedavna odluka Skupštine grada o javnim parkiralištima i komunalnim taksama izmenjena je i usklađena je sa republičkim zakonima kojima je predviđeno da se kroz parkiranje više ne naplaćuje komunalna taksa. To znači da će parkiranje u Novom Sadu pojeftiniti za nekoliko dinara po satu u svim zonama.

0
457

Gradsko veće je Paking servisu odobrilo smanjenje cena parkiranja po zonama. Cene se neće menjati u ekstra i beloj zoni i one ostaju 70, odnosno 30 dinara po satu. Takođe, tarifa celodnevnog parkiranja u garaži iza SNP-a je nepromenjena i košta 45 dinara.

Nove cene parkiranja trebalo bi da budu u primeni od juna.

“Po tom novom zakonu Parking servis više neće u cenu parkiranja uračunavati komunalnu taksu, što je dosada bio slučaj. Znači, moramo da izbijemo tu komunalnu taksu iz cene parkiranja i za toliko će u stvari pojeftiniti parkiranje u gradu”, rekao je za Kanal 9 Radovan Jeknić, portparol JKP “Parking servis”.

Prema novom cenovniku, u crvenoj zoni će sat parkiranja umesto dosadašnjih 55 biti 53 dinara, u plavoj je pojeftinilo za dinar i ubuduće će 60 minuta koštati 44 dinara, cena dnevne karte iznosiće 95, umesto 100 i parkiralište kod Štranda koštaće 35, a ne 45 dinara kao što je to bilo lane.

Cene parkiranja su ostale iste i za sve ostale kategorije kada se plaćaju na mesečnom ili godišnjem nivou.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.