Đilas ogorčen zbog odnosa prema vlasnici TV Kanala 9 u Vladi Srbije

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je danas da je ogorčen načinom na koji je vlasnica televizije K9 Maja Pavlović bila tretirana na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić u Vladi Srbije i da se taj sastanak pretvorio u suđenje.

195

Đilas je novinarima rekao da je Maja Pavlović, koja je 23 dana štrajkovala glađu, na sastanak sa premijerkom Anom Brnabić otišla sa svojim legitimnim zahtevima i da se taj sastanak pretvorio u “suđenje jednoj ženi kao ona suđenja u vreme 1945. godine koja su vršena u Srbiji”.

“Taj način obraćanja Ane Brnabić prema toj ženi, koja je dvadeset i nešto dana štrajkuje glađu, taj povišen ton, bes i ljutnja je nešto što mene zaista plaši”, rekao je Đilas na konferenciji za novinare u opozicionoj “Slobodnoj zoni” u Pionirskom parku prilikom “predaje dežurstva” Stranci slobode i pravde i Pokretu za preokret.

On je dodao da članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić nema pravo da govori u ime te institucije, već da to mogu samo predsednik i REM-a i njegov zamenik, kojih nema već dve godine.

Đilas je rekao da je jedna stvar kada predstavnici vlasti nazivaju predstavnike opozicije “ološem, društvenim talogom, kriminalcima” i da su oni ljudi koji se bave politikom i da su spremni to da izdrže.

“Ali kada nekome ko nema veze sa politikom, ko samo želi da se izbori za mogućnost da ta televizija radi, a vi znate da lokalne televizije, koje su objektivne, koje puštaju obe strane, nemaju podršku vlasti one se zato gase. Da se na taj način neko njoj obraća to je nešto najstrašnije što sam ja video u mnogo, mnogo vremena”, rekao je Đilas i izrazio protest zbog toga.

On je rekao da je srećan što je Pavlović prekinula štrajk glađu i da je život najvrednija stvar, bez obzira koliko neki ciljevi bili visoki. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.