“Dijalogom do originalnog proizvoda”

VIDEO K9: U Novom sadu je danas otvorena konferencija pod nazivom „Dijalogom do original proizvoda“ koju organizuje Savez proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije „Original Srbija“.

0
6

Konferenciju „Dijalogom do original proizvoda“ koja je danas otvorena u Novom Sadu, Savez proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije „Original Srbija“ realizuje u sklopu istoimenog projekta koji ima za cilj povećanje vidljivosti i razumevanje značaja saradnje udruženja i javnih vlasti za obezbeđivanje promovisanja proizvoda sa oznakom porekla.

Novi Sad, ističu iz Gradskog veća za privredu, od 2016. godine subvencioniše sertifikaciju proizvoda sa oznakom geografskog porekla i ukupna sredstva za ove namene u tom periodu iznose skoro devet miliona dinara.

Autentični, tradicionalni proizvodi sa geografskim poreklom su sve cenjeniji u svetu pa očuvanje ovakvih proizvoda i njihova tržišna valorizacija predstavlja nacionalni interes, što ima podršku našeg grada, naveo je Radojević.

Nakon uvodnog dela konferencije usledili su paneli na teme „Dijalogom do original proizvoda“ i „Partnerstva na lokalu“, a učesnici su bili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Zavoda za intelektualnu svojinu, Saveza „Original Srbija“, asocijacije „Etno mreža“, Instituta „FINS“, konsultantske kuće „SEEDEV“ kao i predstavnici Grada Novog Sada i Sombora.

Partner na projektu „Dijalogom do original proizvoda“ je „Etno mreža“ – asocijacija koja okuplja udruženja rukotvorina i neprehrambenih proizvoda sa oznakom geografskog porekla, a preko konkursa Beogradske otvorene škole Savez proizvođača je dobio podršku za ovaj projekat koji finansira Evropska unija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.