Digli ruke od Kriznog štaba

VIDEO K9: Komentarišući sve veći broj novozaraženih i preminulih od kovida i stagnaciju broja vakcinisanih građana, novinar i sociolog Slobodan Reljić rekao je da bi konačne odluke o merama za suzbijanje

0
15

Srbija je prva u Evropi i druga zemlja na svetu po prosečnom dnevnom broju novozaraženih od korona virusa na milion stanovnika, pokazali su podaci sajta ourworldindata.org.

Odgovarajući na pitanje šta nas čeka tokom jeseni, većina lekara je izjavila da ćemo sigurno imati novi talas, ali da broj zaraženih neće dostići „rekord“ iz prethodnog talasa, procenjujući da broj inficiranih ne bi trebalo da prelazi 4.000.

Srbija trenutno ima najveći broj zaraženih na svetu na 100.000 stanovnika kada se uzmu u obzir države sa preko pola miliona stanovnika, a u isto vreme je i zemlja sa jednim od najvećih udela pozitivnih među svim testiranima.

Republički krizni štab ali i lokalni štabovi nedeljama unazad nisu doneli nijednu novu meru, a epidemiolog Zoran Radovanović je rekao da nije očekivao ovoliki broj obolelih, ali da se to moglo očekivati jer je vakcinacija od juna stala i jedva se pomera za jedan odsto, tako da, prema njegovim rečima, izgleda kao da je  “narod digao ruke od Kriznog štaba, a onda je i Krizni štab digao ruke od naroda”.

Komentarišući novonastalu situaciju, novinar Slobodan Reljić je rekao da Krizni štab treba da bude savetodavno telo a da konačnu odluku o merama tokom epidemije covid 19 treba da donosi država tj. Vlada Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.