Digitalizacija u poljoprivredi

VIDEO K9: Ugovor o finansiranju nastavka realizacije projekta „Monitoring upotrebom daljinske detekcije u poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu” danas su u novom Sadu potpisali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i direktor Instituta „Biosens“, prof. dr Vladimir Crnojević.

0
34

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu izdvojio i ove godine 10 miliona dinara za nastavak projekta „Monitoring upotrebom daljinske detekcije u poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu”, koji treba da omogući dalji razvoj digitalizacije u oblasti poljoprivrede, i svim učesnicima u tom procesu pomogne u ostvarivanju boljih rezultata.

Potpisivanje ovog ugovora znači i nastavak unapređenja rada Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, jer će, kako je sekretar Čedomir Božić naglasio, putem digitalne platforme „Agrosens“ biti omogućeno lakše i efikasnije uključivanje poljoprivrednika u onlajn aplikacije i procese monitoringa.

Direktor Instituta „Biosens”, prof. dr Vladimir Crnojević, ukazao je na to da ova saradnja traje nekoliko godina i da su već sada širokom krugu korisnika vidljive prednosti digitalizacije u poljoprivredi.

Od naredne godine, osim lokalnih samouprava, putem ove aplikacije i poljoprivrednim proizvođačima biće omogućeno onlajn prijavljivanje za sredstava na konkursima Sekretarijata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.