Dezinfekcija studentskih domova

VIDEO K9: Sedmičnu dezinfekciju studentskih domova u Novom Sadu, koja se obavlja u cilju sprečavanja širenja korona virusa, danas je obišao direktor Studentskog centra koji je tom prilikom naveo da su studenti svesni pretnje zaraze i disciplinovani u sprovođenju propisanih mera.

0
12

U cilju suzbijanja epidemije korona virusa, svih 10 studentskih domova u Novom Sadu, prema nalogu Studenskog centra, jednom sedmično dezinfikuje novosadska Ciklonizacija. Dezinfekcija domova Živojin Ćulum, (popularni dom A) i Car Lazar, (poznatiji kao dom B), sa po 186 soba u kojima je smešteno po 372 studenta, obavlja se rastvorom vodonik peroksida.

U svim domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom kovid 19, a od ukupno 3.034 studenta, trenutno je u samoizolaciji samo jedan sa lakšim simptomima.

Martinović je naveo i da će Studentski centar Novi Sad postupati u skladu sa odlukama ministarstva i naglasio da za sada nema bojazni od zatvaranja domova, kao što se to desilo u prvom talasu korona virusa.

Martinović ističe i da su studenti pokazali zavidan nivo svesti o ozbiljnosti epidemije i da su vrlo discipovani što umnogome olakšava držanje pod kontrolom ove teške situacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.