Dezinfekcija stambenih zgrada

VIDEO K9: Na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije, u Novom Sadu je juče počela dezinfekcija ulaza stambenih zgrada.

24

JKP „Stan“ i JKP „Gradsko zelenilo“ i novosadska „Ciklonizacija“počeli su sa dezinfekcijom ulaza stambenih zgrada, ulaza, gelendera, holova zgrada, hodnika, liftova.

Reč je o širem setu mera koje Grad Novi Sad koordinira u cilju zaštite zdravlja građana i sprečavanju širenja korona virusa, a specijalizovane ekipe u utorak izvodile tretmane u zgradama na Podbari i u Starom gradu.

Narednih dana sistematska akcija biće proširena od centra grada prema obodima. Sprovedeni tretmani dezinfekcije biće propisno obeleženi u cilju obaveštenja na svakom ulazu objekta kolektivnog stanovanja.

Aćimović je rekao da su obezbeđena dovoljne količine i preparata zaštitnih sredstava za svoje zaposlene kojih ima oko 50-ak i koji ovih dana rade u tri smene

Tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja. Izvode se dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica.

Ekipe su 16. marta tretirale autobuska stajališta na teritoriji Grada Novog Sada i Međumesnu autobusku stanicu, dok je od utorka uveče počelo tretiranje i objekta Železničke stanice.

Ekipe će, kako je saopšteno, ove objekte nastaviti kontinuirano da tretiraju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.