Dezinfekcija javnih prostora

VIDEO K9: U Vojvodini su u protekla 24 časa registrovana 1.842 novoobolela od Covida19, dok je u Novom Sadu još 465 novozaraženih.

0
16

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе je, do sada rekordnih, 405 obolelih od Covida19, od kojih je 27 na respiratorima. U našem gradu radnici Ciklonizacije svakodnevno u tri smene i dalje vrše dezinfekciju javnih prostora, a novina je što od sada po potrebi tokom vikenda dezinfikuju vrtiće i škole.

Na snazi je trenutno deo seta preventivnih mera protiv širenja zaraze korona virusom u koje, prema odluci Gradskog Kriznog štaba, spada i dezinfekcija javnih prostora.

Uz sve to, dodaje Dario Aćimović, u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje rade i dodatni novi set mera koji podrazumeva dezinfekciju pojedinih predškolskih i školskih objekata na teritoriji Novog Sada tokom vikenda.

Radnici Ciklonizacije svakodnevno dezinfikuju i gradske autobuse kao i vozila Hitne pomoći, podsetio je Aćimović, a dezinfekcija se od početka epidemije vrši dezinficijensima koji sadrže vodonik-peroksid i uništavaju, kako je rekao, sve viruse, bakterije i gljivice.

Aćimović je objasnio da je redukovan izlazaka ekipe na teren po pozivu građana zbog toga što ekipe većinu vremena rade dezinfekciju u sve tri smene, kao i zbog toga što bi obilazak stanova i kuća predstavljao rizik od širenja korona virusa. On je naglasio da, ukoliko građane zadesi problem sa bubama i insektima, savet mogu potražiti putem telefona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.