“Devojčice” u KCNS

VIDEO K9: U Kulturnom centru Novog Sada večeras su u fokusu "Devojčice", predstava i panel diskusija o ženskom zdravlju.

0
84

U Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada večeras je na programu besplatna predstava “Devojčice” u produkciji Reflektor teatra, planirana kao deo projekta “Znanje za zdravlje”.

Pre predstave upriličena je panel-diskusija “Devojčice u fokusu” o ženskom zdravlju tokom odrastanja, u organizaciji Centra za biopolitičku edukaciju, Karlovačke gimnazije, Reflektor teatra i Ženske inicijative.

Ženska inicijativna već nekoliko godina sprovodi akciju protiv menstrualnog siromaštva koja je aktuelna i na večerašnjem događaju.

“Devojčice” Reflektor teatra je dokumentarna predstava o ženskom odrastanju u Srbiji danas, u kojoj svako od nas može da se pronađe, navela je Jelena Mirić iz Ženske inicijative.

Predstava “Devojčice” je kreirana kroz višemesečni, umetnički, edukativni i istraživački proces, u kojoj koautorke i izvođačice, koje nisu profesionalne glumice, govore svoje lične priče i u svoje ime. Reč je o intimističkom, ličnom i feminističkom komadu u kojem deset devojaka ispituju granicu između ličnog i političkog, između umetnosti i aktivizma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.