Devize i 40 dukata na Batrovcima

Carinici su danas na graničnom prelazu Batrovci otkrili više od 200.000 neprijavljenih evra, dok su dan ranije na istom prelazu osujetili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari 40 dukata u štitniku od sunca.

522

Zajedničkom akcijom carinika i policije izvedenoj pre par sati na graničnom prelazu Batrovci, sprečen je pokušaj ilegalnog unosa 212.800 evra u Republiku Srbiju. Ovu pozamašnu sumu deviza pokušao je da prokrijumčari 45 – godišnji holandski državljanin, turske nacionalnosti, koji je putovao iz Holandije u Tursku.

Sav novac je sakrio u instrument tablu automobila „ Audi A 7“, nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao, a najviše je bilo novčanica od po 50 evra i 20 evra.

Kada su carinici pronašli novac, rekao je da je celu sumu pozajmio od rođaka kako bi otvorio diskoteku u Antaliji. Kao  i u svim drugim slučajevima kada je reč o deviznim prekršajima i ovom putniku je  vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok  je preostala suma privremeno zadržana.

Iz Uprave carina podsećaju putnike koji kroz Srbiju prolaze na putu do krajnjeg odredišta, da su u obavezi da prilikom ulaska u zemlju prijave sume veće od 10.000 evra koje nose sa sobom, kako bi potom novac mogli nesmetano da iznesu iz zemlje.

U zajedničkoj akciji carinika i policije izvedenoj u jutarnjim satima 23. jula, na istom graničnom prelazu, sprečen je pokušaj da se iz Srbije iznese 40 neprijavljenih dukata.

Njih je pokušao da prenese  jedan 54- godišnji turski državljanin, koji je sam putovao iz Turske u Holandiju autombilom „Volkswagen Cady“. Dukati su bili okačeni na alkice i na svima je bilo utisnuto „Ceyrek Altin“.

Putnik je dukate sakrio u štitnik od sunca koji mu se nalazio iznad glave. Protiv ovog turskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, dok su dukati privremeno zadržani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.