Deveti protest “Novi Sad protiv nasilja”

Novi protest "Novi Sad protiv nasilja", deveti po redu, biće održan u petak, 4. avgusta.

0
16

Okupljanje će početi u Katoličkoj porti a nakon toga će se okupljeni građani i građanke uputiti u protestnu šetnju preko Trga slobode i Pozorišnog trga kroz Železničku i Pavla Simića do zgrade suda u Sutjeskoj, piše portal 021.rs.

Organizatori protesta kažu da će novim okupljanjem “ukazati na odgovornost pravosudnih institucija, posebno Javnog tužilaštva, za nepostupanje, držanje predmeta u mračnim fiokama i rad po diktatu političkih moćnika”.

“U takvim okolnostima, bez nezavisnih i nepristrasnih tužilaca i sudija, godinama unazad se doprinosi normalizaciji i nekažnjivosti nasilja, naročito onog koje predstavnici javnih službi i političari na vlasti čine prema građanima, aktivistima, umetnicima, nezavisnim medijima i političkoj opoziciji koja se usudi da se suprotstavi štetnim odlukama, mnogobrojnim zloupotrebama, kršenju Ustava i zakona, koruptivnim i kriminalnim radnjama. S druge strane, to isto tužilaštvo pokazuje agilnost i ažurnost u pokretanju postupaka protiv građanskih i političkih aktivista i svih koji im se poslednjih godina pridružuju u različitim borbama za promene u društvu”, izjavio je Siniša Knežević sekretar Gradskog odbora Pokreta slobodnih građana.

Takođe, organizatori su najavili da će ispred Suda biti i govornika, ali još uvek nije poznato ko će to biti.

Podsećaju da su se na prošlom protestu, kako kažu, fokusirali na “nasilje prema prirodi i pogubne posledice višegodišnje nebrige javnih vlasti za očuvanje i širenje zelenih površina, parkova i šuma Novog Sada i okoline”.

Okupljanje će početi u 19 časova.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.