16 predstava na 60. Sterijinom pozorju

VIDEO K9: Na jubilarnom 60. Sterijinom festivalu gledaoci će imati priliku da pogledaju ukupno 16 predstava, od čega će 9 biti takmičarski komadi u selekciji Nacionalne drame i pozorišta.

499

U takmičarskoj selekciji publika će moći da vidi predstave “Providenca” Centra za kulturu Tivat iz Crne Gore u režiji Egona Savina, “Zmajeubice” Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda u režiji Ive Milošević i predstava “Život stoji, život ide dalje” Bitef teatra u režiji Jelene Bogavac.

U istoj selekciji su i predstave “Doktor Nušić” po Nušićevoj drami “DR” Narodnog pozorišta iz Sombora u režiji Kokana Mladenovića, “Mister Dolar” Narodnog pozorišta iz Subotice u režiji Snežane Trišić i “Urnebesna tragedija” Crnogorskog narodnog pozorišta Podrogica u režiji Veljka Mićunovića.

U takmičarskoj konkurenciji su i predstave “Kazimir i Karolina” Ateljea 212 u režiji Snežane Trišić, “Ibzenov Neprijatelj naroda kao Brehtov poučni komad” autora i reditelja Zlatka Pakovića i “Dok nas smrt ne rastavi” Mire Furlan u režiji Mikija Manojlovića.

U okviru međunarodne selekcije “Krugovi” koja nije takmičarskog karaktera, publika će imati priliku da vidi tri predstave “Kralj Betajnove” Slovenskog narodnog gledališća iz Ljubljane, “Vučjak” Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb i “Kristofor Kolumbo” u izvođenju Zagrebačkog kazališta mladih.

Novina na festivalu biće dodatna selekcija pod nazivom “Kako nas drugi vide” u kojoj će biti prikazane predstave koje su po tekstovima naših pisaca rađene na drugim jezicima. U ovoj selekciji će biti prikazana predstava “Balkanski špijun” u izvedbi teatra “A La Place” iz Tokija, kao i “Prst obarač metak pištolj” teatra “Stan’s Cafe” iz Birmingema.

Posebni gosti festivala biće Narodno pozorište iz Prištine, odeljenje Srpska drama sa sedištem u Gračanici, sa predstavom “Hotel Kosovo”, koju je režirao Nenad Todorović.U čast nagrađenih, na samom kraju festivala, biće odigrana predstava “Violinista na krovu” Novosadskog pozorišta .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.