Devet godina od požara u Laundžu

VIDEO K9: Novi Sad se danas seća velike tragedije u kafeu Laundž, kada je osmoro mladih ljudi izgubilo život u požaru. Tim povodom predstavnici grada, porodice i prijatelji stradalih, okupili su se danas ispred spomen-table kako bi položili sveće i odali pomen preminulima.

0
401

U tragičnom požaru u “Laundžu”, život su izgubili brat i sestra Miloš i Mirjana Pekić, Milena Kolundžija, Boris Bjekić, Dušica Kulaš, Marija Gavrančić, Vladan Dragović i Branka Saković.

“Strašno je kada se promena ljudske svesti plaća životima, mladih ljudi. Promena svesti je u tome, koliko je bitno za sve one, koji se odlučuju na neku vrstu delatnosti i da obrate pažnju na to da se time ne ugroze tuđi životi. Takođe i opomena za one koji možda jednim svojim potpisom mogu da utiču na to da neko bude ugrožen, kao na ovaj način na kakav su bila ugrožena ova deca na ovom mestu”, rekao je Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada Novog Sada.

Ispred spomen table roditelji su upalili sveće i položili cveće za pomen preminulima. Očajni i bez odgovara zašto se to dogodilo, nadaju se da se više nikad nikom to neće dogoditi.

“Ne postoje pametna pitanja, a ne postoji ni pametan odgovor na takvo pitanje. Kako nam je, to znamo samo mi. Vreme prolazi, ali sigurno da roditeljima nije ništa lakše. Da li nam znači što se ovo održava, ovaj skup, sigurno da. To je i zamišljeno još tada, tragičnog dana kad se desilo i tih dana, da se ovo ovde i napravi i da to organizuje grad sa porukom da se to više nikad i nikom ne desi”, rekao je Stojan Saković.

Požar se dogodio noću, 17. februara 2008. godine. Iz kafića u plamenu, skokom kroz prozor, uspeli su da se spasu Maja Milikšić i Aleksandar Antić. Zbog tragedije su osuđena četvorica, od kojih su trojici 2012. godine smanjene kazne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.