Devastirano dečje igralište i teretana

VIDEO K9: Dečje igrališta na Bulevaru Jovana Dučića kao i teretana na otvorenom preko puta češće služi za okupljanje golubova nego dece, jer nije baš bezbedno, požalili su se našoj redakciji sugrađani iz ovog dela Novog Sada.

0
53

Dečje igrališta na Bulevaru Jovana Dučića kod broja 43/45 vidno je oronulo. Slomljene ljuljaške, rđavi metalni delovi, klimave klackalice,  gotovo propale klupe, nepokošena trava, smeće, slika je koju smo zatekli na poziv sugrađana iz ovog dela grada.

Moglo bi se reći da nije odolelo zubu vremena… Tačnije bi ipak bilo da o njemu niko nije vodio računa, s obzirom da je izgrađeno pre samo dve godine.

I poneka zaboravljena igračka na ovom dečje igralištu ukazuje na to da su ovde nekada deca provodila svoje slobodno vreme. Sada, međutim, najčešće to rade samo u prolazu i bez roditelja jer nisu svesni da je ovo mesto nebezbedno za njih.

Najveći problem na ovom igralištu napravi kiša, jer voda baš i nema kuda da otiče pa se lokve zadržavaju i po nekoliko dana. Crevo koje izlazi iz obližnje zgrade i s vremena na vreme izbacuje određenu količinu vode, stavara dodatne lokve oko igrališta, a kako su nam stanovnici ove zgrade rekli priključeno je na pumpu kako im voda ne bi ulazila i poplavila biciklanu jer drugo rešenje nisu imali.

A umesto dece na ovom mestu se sada u većoj meri okupljaju golubovi, kojima prostor za pesak kada napada kiša služi kao korito ili bazen u kojem se kupaju i iz kojeg piju vode.

Preko puta ovog igrališta nalazi se teretana na otvorenom, koja je doživela istu sudbinu. Polomljene i uništene tri sprave niko ne koristi dok za četvrtu samo postoji nazanka da je jednom bila tu.

Sprave su ovde postavljene pre dve godine i od tada, kako kažu stanari u okolnim zgradama, niko ih nije ni popravljao niti zamenio sa novima.

Ono što sugrađane najviše zanima jeste ko vodi računa o dečjim igralištima i teretanama na otvorenom i kada će one biti popravljene i u njihovom kvartu. Ista pitanja prosledili smo Gradskoj upravi, a odgovor nismo dobili do emitovanja ovog priloga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.