Devastirana kućica za dojenje na Limanu

VIDEO K9: Kućica za dojenje u Limanskom parku godinama je na raspolaganju majkama koje bi da u miru nahrane svoje bebe, a da se ipak na neki način sklone od pogleda javnosti. U ovom trenutku, kućica za dojenje je neupotrebljiva u potpunosti, s obzirom da je devastirana.

0
563

Polomljena kućica za dojenje, sa dosta smeća, prizor je koji smo zaatekli u Limanskom parku. Ovo je po drugi put za dve godine da se ovo desilo, kažu u Gradskom zelenilu koje je nadležno za održavanje ovih objekata.

“Ovo je neprijatno iznenađenje koje nas je danas sačekalo u Limanskom parku, nadam se da je poslednje, ali zaista ovo sa uništavanjem imovine svih nas zaista nema kraja. Što se tiče gradskog zelenila već bezbroj puta smo upozoravali na uništavanje zelenih površina u gradu, parkovskog mobilijara, u šta spada i ova kućica za dojilje koja je pre nekih šest godina postavljena ovde, a druga se nalazi na Štrandu”, rekao je Ivan Nožinić iz Zelenila.

Kućica za dojenje na Štrandu je u daleko boljem stanju kaže Nožinić, navodeći da na Štrandu postoji bolje obezbeđenje prostora i imovine, te da se tamo ovakvi slučajevi nisu dešavali, dok je situacija u Limanskom parku nešto drugačija, te se verovatno zato ovakve situacije i dešavaju.

“Inače što se tiče čuvarske službe u Limanskom parku mi imamo jednog čuvara, taj čuvar kao i us vim parkovima koji imaju čuvarsku službu imaju vrlo ograničena ovlkašćenja. Dakle, ukoliko zateknu vandale da uništavaju imovinu ili se nepristojno ponašaju, mogu samo da ih opomenu, a ukoliko seoni ogluše o opomenu, onda tek mogu da pozovu policiju”, naveo je Nožinić.

Prizor porušene kućice za dojenje ne dopada se ni Novosađanima, koji uglavnom smatraju da bi trebalo bolje obezbeđenje, ali i veća kultura svih sugrađana.

Nožinić je obećao da će majstori Zelenila u narednih nekoliko dana dovesti ovu devastiranu kućicu za dojenje u prvobitno stanje, dodajući da će se truditi da pronađu izvore finansiranja za postavljanje još ovakvih kućica na drugim lokacijama, a pre svega u parkovima.

On kaže da su kupovina i postavljanje ovih kućica grad koštale po pola miliona dinara po kućici, dok je sadašnja realna cena oko 200.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.