Despotovo dobija sportsku halu

VIDEO K9: Ukoliko bude izgrađena prema planiranim rokovima, meštani Despotovca kod Bačke Palanke imaće na raspolaganju sportsku halu za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 115 miliona dinara.

0
164

Za šest meseci Despotovo, opština Bačka Palanka, dobija novu sportsku halu vrednu više od 115 miliona dinara obezbeđenih iz pokrajinskog budžeta, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović polažući kamen temeljac za ovaj objekat.

Reč je, kako je naveo, o tehnološki modernom rešenju sa gotovim elementima koje omogućava završetak radova u relativno kratkom vremenskom roku.

“Verujem da ćemo već na proleće imati i decu, mlade i sportske klubove iz ovog mesta i iz Bačke Palanke koji će moći realizuju svoje programe u ovoj novoj sportskoj sali”, rekao je Mirović.

Lokalne samouprave u Vojvodini su, prema njegovim rečima, uz pomoć pokrajine u protekle tri godine uložile više od 1milijardu i 100 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata.

“Ostalo je da još samo dve ili tri opštine u Vojvodini, Novi Kneževac, Titel, Bela Crkva, pripreme projektnu dokumentaciju, pa da možemo da se pohvalimo da u svim opštinama imamo sportsku halu. A ovde u Bačkoj Palanci gde se sport razvija mnogo decenija unazad, počeli smo da radimo i u selima, naseljenim mestima, ovaj objekat će biti gotov za samo šest meseci”, kazao je Mirović.

Projektom buduće sportske hale, kako je rekao, predviđeno je i parterno uređenje koje obuhvata izgradnju saobraćajnica, parking prostora, trotoara, atmosferske kanalizacije i spoljnog osvetljenja, kao i nabavku i ugradnju sportske opreme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.