Desetine žrtava požara u Grčkoj, nema povređenih državljana Srbije

U požaru koji je zahvatio odmaralište Mati, istočno od Atine, život su izgubile najmanje 50 osobe, a više od 150 je povređeno, saopštili su zvaničnici. Među povređenima nema državljana Srbije.

261

Većina žrtava u Grčkoj stradala je zarobljena u vatri posebno oko mesta Mati, oko 40 kilometara severoistočno od Atine, izjavio je ranije portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos i dodao da je od 100 povređenih 11 u teškom stanju i da ima 16 povređene dece.

Grčka obalska straža javila je da je u toku potraga za 10 ljudi, za koje se veruje da su strani turisti, koji su pobegli od velikog požara u čamcu i sada se vode kao nestali.

Kako prenose mediji, u jutarnjim časovima stišao se olujni vetar koji je doprinosio širenju vatrene stihije. Nedaleko od obale pronađeno je 26 tela.

Grčke vlasti proglasile su vanrednu situaciju u pogođenim područjima i zatražile pomoć od EU u borbi protiv požara. Kako prenosi Fonet, za sada je sa Kipra došlo 60 vatrogasaca, a u narednim satima očekuje se dolazak dva aviona za gašenje požara iz Španije.
Mnogo ljudi je spas potražilo u čamcima i Obalska straža je do sada na moru pronašla i evakuisala na sigurno više od 700 ljudi.

Premijer Grčke Aleksis Cipras, koji je prekinuo svoju službenu posetu BiH, posetio je operativni centar vatrogasne brigade u Atini.

Dva glavna šumska požara su van kontrole na jednoj strani grčke prestonice, zapaljene kuće i podstiču stanare da se evakuišu. Prvi požar izbio je pre podne u borovoj šumi iznad letovališta Kineta, 55 kilometara zapadno od Atine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas izraze najdubljeg saučešća predsedniku i premijeru Grčke Prokopisu Pavlopulosu i Aleksisu Ciprasu povodom velikog broja žrtava u požaru u okolini Atine. (Agencije, Danas)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.