Deseta nedelja borbe protiv nasilja

VIDEO K9: O dimenzijama protesta Srbija protiv nasilja, koji su i večeras aktuelni u našem gradu, u emisiji Otvoreni ekran sinoć je govorio novinar Darko Šper.

0
17

Deo građana i opozicije već desetu nedelju protestuju u Beogradu, a protesti pod nazivom Srbija protiv nasilja proširili su se i u Novi sad, Zrenjanin i neke druge gradove.

Posle tragedija koje su se desile početkom maja, reakcija je prvo iskazana mirnim šetnjama, a poslednjih nedelja organizatori sprovode i konkretnije akcije, s obzirom na to da se njihovi zahtevi ne ispunjavaju.

Protest je našem gradu organizovan i ovog petka uveče, u vreme najposećenijeg godišnjeg muzičkog festivala.

Legitimno izabrana Skupština Srbije je mesto gde bi trebalo da se vodi otvorena debata i donose političke odluke, kazao je Šper i dodao da mo, nažalost, svedoci da takvog dijaloga među narodnim poslanicima nema i da se u tom domu sipaju najgore uvrede kakve se odavno nisu mogle čuti u Narodnoj skupštini.

Izvinjenje ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića nije doprinelo smirivanju situacija, a za neke izjave samo izvinjenje nije ni dovoljno, smatra Šper.

Sve to, uz neispunjavanje zahteva, samo dodatno komplikuje situaciju i daje novu energiju protestima građana i opozicije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.